Истражувачки камп Лешница - Караниколичко Езеро

Датум на објава:
Jan. 26, 2024, 8:27 a.m.

Почитувани, На барање на членовите, ИДСБ ќе организира три дневен истражувачки камп на локалитетот Лешница. Превозот до Попова Шапка ќе биде организиран откако ќе добиеме точна бројка на учесници. Краен рок за пријавување е 06.08.2019. На 07.08 ќе се одржи координативен состанок на ПМФ.
1 ден 09.08 П. Шапка 1700 мнв – Горна Лешница 1780 мнв – Лешница 1450 мнв 14 км
2 ден 10.08 Лешница 1450 мнв – Караниколичко Езеро 2190 мнв 7.5 км
3 ден 11.08 Лешница 1450 мнв - П. Шапка 1700 мнв  14 км
  [caption id="attachment_17469" align="aligncenter" width="640"] Караниколичко езеро[/caption] Што морам да носам со себе?
 1. Гојзерки
 2. Зимска јакна
 3. Кабаница
 4. Удобна и дебела облека
 5. Шише за вода
 6. Долги удобни панталони (за на терен)
 7. Доволно пара високи чорапи
 8. Светли маици со кратки ракави
 9. Капа
 10. Марама
 11. Вреќа за спиење
 12. Изомат
 13. Голем ранец
 14. Челна ламба
 15. Прибор за јадење (лажица, вилушка, нож, чаша, чинија)
 16. Шатор
  [contact-form to="idsbiolozi@gmail.com" subject="Истражувачки камп "Лешница 2019""][contact-field label="Име и Презиме" type="name" required="1"][contact-field label="Телефонски број" type="text" required="1"][contact-field label="E-mail" type="email" required="1"][contact-field label="Message" type="textarea"][/contact-form]  

Датум на објава:
Jan. 26, 2024, 8:27 a.m.