Птиците на Скопје

Датум на објава:
Jan. 26, 2024, 8:27 a.m.

[su_box title="Што е проектот 'Птиците на Скопје'?" box_color="#b3e9a7" title_color="#111010"]

Нашиот проект „Птиците на Скопје“ има за цел да ги проучи и да ја запознае јавноста со птиците кои ги сретнуваме по кејот на реката Вардар, во Градскиот Парк и на езерото Треска.

Кои се тие? Колку се на број? Како живеат? Каде гнездат? Со што се хранат?

Одговорите на овие прашања се обидуваме да ги дознаеме преку истражувачките терени, а добиените резултати ги споделуваме со вас на овој блог.

Ќе ви ги претставиме најинтересните видови на птици и ќе се обидеме да ги доловиме најмистериозните делови од нивните животи.

Зошто токму птиците?

Бидејќи секојдневно ги одминуваме и не ја забележуваме нивната убавина, бидејќи не сме свесни за нивната разновидност во нашиот главен град и бидејќи редно време е да ја сфатиме нивната значајност.

Ајде да ги сакаме птиците на Скопје!

idsbpticite [/su_box] [su_button url="https://pticitenaskopje.wordpress.com/" background="#62b0f6" color="#141617" size="8" wide="yes" center="yes" radius="round" icon_color="#1b1515" text_shadow="0px 1px 0px #fa3535"]Официјалниот блог[/su_button]

Датум на објава:
Jan. 26, 2024, 8:27 a.m.