Јавно предавање на тема ,,Човекот не го измислил тркалото-принципи на биодизајн”

Датум на објава:
Jan. 26, 2024, 8:27 a.m.

[su_note note_color="#e3e1e1" text_color="#181313" radius="9"]

Направете донација за Истражувачкото друштво на студенти биолози

[su_row][su_column size="1/2"][wp_paypal_payment][/su_column]

[su_column size="1/2"]

Со секоја ваша донација овозможувате и придонесувате дополнителна флексибилност и одржување на друштвото.  Ви благодариме.

За подетални информации околу друштвото прочитајте тука, или посетете ја нашата фејсбук група.

И Д С Б

[/su_column] [/su_row]

[/su_note]

Истражувачкото друштво на студенти биолози (ИДСБ), организира јавно предавање на тема:
,,Човекот не го измислил тркалото - принципи на биодизајн”

На предавањето ќе се презентираат информации околу основите на биодизајнот, неговите концепти и принципи. Ќе се разговара околу начинот на кои се формираат биолошките форми во природата и нивната заедничка основа.

На предавањето преку компарации со фотографии и видеа ќе се согледуваат сличностите помеѓу човековите механизми и пронајдоци и нивните пандани помеѓу живиот свет.

Ќе се даде еволутивен одговор на прашањето кој го измисли тркалото. Јавното предавање ќе се одржи во четврток (10.03.2016) во ГЕМ-Клуб (Менада) во почетокот од 18:30 ч.

Влезот е бесплатен.

Официјалниот евент на фб!


Датум на објава:
Jan. 26, 2024, 8:27 a.m.