КОНКУРС ЗА БИОФОТОГРАФИЈА

Датум на објава:
Jan. 26, 2024, 8:27 a.m.

Истражувачкото друштво на студенти биолози (ИДСБ) веќе 8 години по ред, организира Конкурс за најдобра Биофотографија.
[su_row][su_column size="1/3"] [su_spoiler title="Правила на конкурсот" style="fancy"] - Сите конкурси се тематски. - Во зависност од темата, субјектите треба да бидат фотографирани во природна (нормална) состојба. Сценирани или фотографии со вештачка сценографија, нема да влезат во изборот за Конкурсот. - На секоја испратена фотографија мора да стои воден печат со името или симболот на авторот. - Заедно со фотографиите се испраќаат и податоци (генералии за авторот). - Бројот на испратени фотографии од еден автор е ограничен на две фотографии. - Фотографијата не смее претходно да биде наградувана или објавувана. - Организаторот го задржува праватото да ги објавува фотографиите во своите јавни публикации и изданија. - Делата кои не ги исполнуваат условите нема да бидат објавувани. - Делата кои ќе добијат гласови прекy ткн. Like-генератори на FB ќе бидат дисквалификувани. - Право на учество имаат сите без разлика на: возраст, пол, националност и верска припадност. [/su_spoiler] [/su_column] [su_column size="1/3"] [su_spoiler title="Награден фонд" style="fancy"]
  • За освоено прво место : Ваучер за бесплатно учество во 15-сет дневната истражувачка акција на ИДСБ
  • За освоено второ место: Ваучер за бесплатно учество на еднодневна истражувачка акција на ИДСБ
  • За освоено трето место: Промотивни материјали на ИДСБ (зборници, годишни билтени, научни списианија, брендирана маичка,капа и др.)
[/su_spoiler] [/su_column] [su_column size="1/3"] [su_spoiler title="Контакт" style="fancy"] -biofotokonkurs@gmail.com -Facebook страна [/su_spoiler] [/su_column] [/su_row]
  • Сите пријавени фотографии ќе бидат поставени на Facebook страната по изминатиот рок за пријавување, кога ќе започне гласањето со лајкови.
  • Фотографиите ќе се оценуваат според: FB лајкови, гласови од жири и гласови од Претседателството на ИДСБ.
  • Фотографиите се пријавуваат ИСКЛУЧИВО на e-mail адреса biofotokonkurs@gmail.com
  • Фото-конкурсот се затвара со изложба и прогласување на победници

 

Датум на објава:
Jan. 26, 2024, 8:27 a.m.