Извештај: Повеќедневна теренска истражувачка акција "Клепало 2016"

Датум на објава:
Jan. 26, 2024, 8:27 a.m.

Во периодот од 08.07.2015-22.07.2015 се одржа повеќедневата теренска акција на Малешвските Планини кој се наоѓаат во источниот дел на Република Македонија.

Теренските истражувања беа спроведени на следните локалитети: Мурите,Беровско Езеро,Клепало, Ченгино Кале. Истражувањата беа извршани на различни станишта како ливади, зимзелени и листопадни шуми.

Беа забележани видови од повеќе фамилии.


[gallery ids="2040,2041,2038,2037"]

[su_note note_color="#3ab2d2" text_color="#000000"]

За да го погледнете целиот извештај, кликнете тука.

[/su_note]


Датум на објава:
Jan. 26, 2024, 8:27 a.m.