ТОП 25 Камуфлирани Животни!

Датум на објава:
Jan. 26, 2024, 8:27 a.m.

animal-camouflage-20 Животните користат камуфлажа за различни причини, но една од нај очигледните е дека суштеството ќе се обиде да избегне детекција од гладните предатори, но и обратно; Предатори како лавовите на пример, ја користат камуфлажата да се појават во близина на пленот незабележливо и ќе ја искористат првата прилика за фаќање на пленот. Погледнете го видеото со најдобрите 25 камуфлирани животни!

Датум на објава:
Jan. 26, 2024, 8:27 a.m.