Стани истражувач Vol. 2: Како се пишува труд

Датум на објава:
April 23, 2024, 5:22 p.m.

Вториот дел од серијата работилници „Стани истражувач: од идеја до труд“ ќе го опфати процесот за тоа како се пишува научен труд. Ова предавање е од особено значење за сите истражувачи и студенти кои сакаат да научат како да пишуваат научни трудови кои ќе се одликуваат со точност, информативност и други квалитетни особини. Учесниците ќе имаат можност да научат за основните принципи на пишување, вклучувајќи го и структурирањето на трудот, форматирањето и цитирањето извори, како и техниките за истражување и анализирање на податоци.

Присуството на ова предавање ќе овозможи осврт кон тоа како да се подобрат способностите во пишување научни трудови, што е клучно за напредокот во академската и научната кариера. Покрај тоа, предавањето ќе овозможи и дискусија и размена на искуства.

Добредојден е секој кој сака да присуствува.

Ве очекуваме во петок (26.04.2024) во Биолошкиот амфитеатар на Институтот за биологија од 14.00 часот!

 


Датум на објава:
April 23, 2024, 5:22 p.m.